Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

У світі, де мільйони людей недоїдають, а природні ресурси обмежені, вкрай важливо зменшувати кількість харчових відходів. За даними FAO, продовольчої та сільськогосподарської організації ООН, щороку у світі виробляється приблизно 1,3 мільярда тонн продуктів. Одна третина з цієї кількості втрачається або викидається. В той самий час понад 840 мільйонів людей у світі (а це 12% населення світу) не доїдають.

На сьогоднішній день система харчування, створена людством, заснована на перевиробництві та марнотратстві. Промислове виробництво пропонує нам величезну кількість харчових продуктів, разом з тим створює умови для  розпродажу його надлишків, щоб виводити на ринок нові й нові товари.  

Разом з цим на виготовлення всіх продуктів витрачається надважливий потенціал ґрунтів, прісна вода, додатково фабрикується пакування. До того ж вся безмежна кількість товарів має десь зберігатися та транспортуватися.

Ми у русі SLOW FOOD багато уваги приділяємо свідомому використанню харчових продуктів та відходів. Всіма можливими способами, як то освітні проєкти та приклади свідомих активістів спілки, ми повертаємо їжі цінність, на яку вона безумовно заслуговує.

Subscribe for the updates!

[mc4wp_form id="461" element_id="style-11"]