Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Проєкт «Шеф Альянс» був започаткований SLOW FOOD у 2009 році. Наразі він розповсюдився на понад 20 країн світу, серед яких і Україна. У “Шеф Альянс” беруть участь сотні шеф-кухарів. У кожного з них своя творча манера приготування страв та методи осучаснення давніх кулінарних технік. Але всі вони об’єднані однією метою – захищати біорізноманіття сільського господарства та зберігати гастрономічні знання й культуру кожного регіону. 

Учасники “Шеф Альянс” працюють у ресторанах, кафе чи клініках здоров’я, або в більш неформальних місцях, як то ринки чи вуличні кіоски зі стріт фудом. Однак кожен надає перевагу сезонним інгредієнтам від місцевих виробників. З багатьма шефи часто знайомі особисто або товаришують. Кожен кухар “Шеф Альянс” звертає увагу відвідувачів на меню свого закладу, акцентуючи, що страви приготовані саме з локальних сортів овочів та фруктів чи м’яса місцевих порід худоби.

Важливим є і те, що всі шефи дотримуються доктрини Zero Waste. Готуючи страви уникають великої кількості харчових відходів. 

Цікавить членство в проєкті? 

Дізнайтеся про міжнародні правила проєкту “Шеф Альянс” в анкеті на членство: Application for Slow Food Cooks’ Alliance Membership

Бажаєте стати частиною світової мережі кухарів, що підтримують виробників  локальних продуктів – дайте нам про це знати через коротку гугл-форму

Subscribe for the updates!

[mc4wp_form id="461" element_id="style-11"]