Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ми не втомлюємося запевняти, що найкорисніші продукти для нас – свіжі. А ще ми додаємо, що йдеться про ті, що виростають на землі зі здоровим ґрунтом. Адже овочі, фрукти та ягоди беруть із землі максимальну кількість важливих мікроелементів та вітамінів.  

Для стійкого сільського господарства важливо мати ґрунт, в якому якісно розкладаються органічні сполуки, добре зберігається вода та ефективно циркулюють поживні речовини, щоб підтримати ріст рослин. 

Однак через неконтрольоване використання хімічних добрив, пестицидів, ерозій та інших негативних практик у наші дні ґрунти виснажені. Виправити ситуацію можливо завдяки розвитку пермакультури, як частини агроекології. Завдяки її методикам ґрунтовий покров зберігається нашаруванням органічного матеріалу, використанням мульчі, створенням лісосмуг. 

Пропагує пермакультура й використання компосту для підживлення ґрунту. Бо тільки якісний компост містить органічні речовини та мікроорганізми, які здатні у природний спосіб поліпшити структуру ґрунту, сприяти збереженню вологи в ньому та надавати максимум поживних речовин рослинам. 

Ми багато уваги приділяємо освітнім програмам по пермакультурі. Щоб розповсюдити якомога більше інформації проводимо, зокрема, курси для школярів, власників присадибних ділянок, дачників. 

Subscribe for the updates!

[mc4wp_form id="461" element_id="style-11"]