Об’єднує інтелектуальний потенціал викладачів та науковців вищих навчальних закладів Києва. Популяризуємо ініціативи та проєкти SLOW FOOD серед студентів, впроваджуємо економічні, політичні, екологічні, культурні принципи та політику SLOW FOOD до навчальних програм.
Лідерка спільноти: Олена Мотузенко
Електронна адреса: olena.motuzenko@gmail.com
Популяризація та пропаганда користі меду в Карпатському регіоні України та просвітництво споживачів
Лідер спільноти: Володимир Горишник
Електронна адреса: ukrhoney@ukr.net
Популяризуємо унікальність та переваги місцевих крафтових і фермерських сирів. Створюємо культуру споживання та виробництва сиру із сирого молока. Сприяємо збереженню та розвитку корінних молочних порід України
Лідерка спільноти: Ірина Дем’янюк
Електронна пошта: sk_intex@ukr.net
Навчаємо дітей та дорослих їсти здорову їжу. Вона здатна лікувати, створювати позитивні емоції. Доводимо, що сучасна кулінарія доступна кожному та не має кордонів. Готуємо за принципами Zero Waste.
Лідерка спільноти: Даша Малахова
Електронна адреса: dashamalakhova@gmail.com
Ми переконані, що Київщині є фермери та крафтові виробники, які виробляють чесні, натуральні та смачні продукти. Вони виготовляються за традиційними рецептами, а також методом експериментів. Пропагуємо цінність та відмінності цих продуктів українським споживачам.
Лідерка спільноти: Марина Булацька
Електронна пошта: mbulatskaya@gmail.com
Досліджуємо, відроджуємо та популяризуємо гуцульські гастрономічні традиції та автентичне господарство в селі Кваси, Закарпатської області, Рахівського району.
Лідер спільноти: Олександр Шаталов
Електронна адреса: shatabv83@gmail.com
Відкриваємо забуті традиції наших предків. Шукаємо і зберігаємо старовинні рецепти – втрачену гастрономічну спадщину Подніпров’я, Поділля, Полісся. Сприяємо тому, щоб повсякденне життя українців було наповнене забутою кулінарною культурою та традиціями минулого.
Лідерка спільноти: Тетяна Яблонська
Електронна адреса: svitbio2009@gmail.com
Збереження гастрономічної спадщини Південної Бессарабії, с. Приморське, Одеська область Популяризуємо Бессарабію, її культуру та традиції через розвиток гастрономічного туризму. Збираємо регіональні кулінарні рецепти, класифікуємо їх за етнічною приналежністю. Укладаємо збірники рецептів та місцевих традицій. Беремо участь у бессарабських фестивалях для заохочення жителів краю до відкриття ендемічних продуктів та зацікавленості до своєї кулінарної спадщини.
Лідерка спільноти: Лариса Титикало
Електронна адреса: larysa.tytykalo@gmail.com
ФБ: https://www.facebook.com/Wine.and.taste.route.of.Ukrainian.Bessarabia
Пропагуємо та сприяємо збереженню сільськогосподарських порід худоби та птиці України, що на межі вимирання.
Лідерка спільноти: Наталія Резнікова
Електронна адреса: reznikovanatasha@ukr.net
Пропагуємо та зберігаємо унікальне рослинне різноманіття України. Сприяємо обміну та локальному поширенню рослин, що володіють природним імунітетом та смаковими, харчовими, лікувальними властивостями.
Лідерка спільноти Іванна Білоус
Електронна адреса ewroiva@gmail.com
Навчаємо принципам пермакультури. Ця унікальна технологія створює екологічно збалансоване стале середовище у землеробстві, садівництві та у відновленні ґрунтів.
Лідерка спільноти: Інна Пащенко
Електронна адреса Innapashchenko9196@gmail.com
Маєте питання стосовно спільнот?
Напишіть Юлії Пітенко (jpitenko@gmail.com), лідерці SLOW FOOD in Ukraine та керівниці ГО «Тиха їжа України».
А також ознайомтеся з нашими порадами в блозі – «Що таке SLOW FOOD спільнота та як її створити».
Ознайомтеся з Мініфестом про співпрацю зі SLOW FOOD (pdf).