У SLOW FOOD основною рушійною силою є місцеві спільноти. Це групи однодумців, в яких люди поділяють основні принципи руху та діють в рамках окремої території, регіону або області.
Ми наполегливо закликаємо створювати такі осередки в Україні! Чим більше буде активістів SLOW FOOD у нашій країні, тим ефективніше можна буде вирішити нагальні проблеми та питання місцевих виробників. Адже не секрет, що у сучасних фермерів крафтової продукції їх чимало.
Щоб створити спільноту SLOW FOOD на своїй території – у місті, селі чи області, зробіть всього п’ять кроків. А саме:
- Дослідіть, чи є місцевий представник або спільнота Slow Food у вашому регіоні.
- Якщо спільноти немає, то запросіть до свого кола ще мінімум десять однодумців, які теж зацікавлені в охороні кулінарної спадщини чи продукту вашого регіону. У створеному осередку оберіть одного представника та п’ять координаторів.
- Визначте конкретну мету. Наприклад, охорону чи популяризацію одного з місцевих продуктів, локацію чи гастрономічне явище у вашому регіоні.
- Окресліть територію діяльності спільноти. Це може бути місто, район чи область.
- На останок, підпишіть декларацію з рухом SLOW FOOD. Це дуже просто зробити за онлайн посиланням.