Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ми обома руками голосуємо за продукти, які вирощуються на рідній землі. Бо саме така їжа є запорукою міцного здоров’я. Пояснимо, чому. 

В організмі людини є мікробіота. Це збалансована екосистема мікроорганізмів, яка виконує низку важливих для здоров’я функцій. На правильне формування мікробіоти впливають гени, спосіб життя, харчування, а ще навколишнє середовище. У останньому факторі вкрай важливим є ґрунт, бо саме з нього росте все, що ми споживаємо, – городина, дерева чи складники корму, яким годують худобу. Саме ґрунт насичує корисними мікроелементами зелень, овочі, фрукти, навіть м’ясо худоби, через що ми й отримуємо енергію.

Також варто зазначити, що привезти продукти з сусідньої області, скажімо, ягоди на піку стиглості, займе всього кілька годин. Натомість імпортовані продукти потрапляють до столу, здолавши подекуди десятки тисяч кілометрів і щодня втрачаючи свою поживну цінність. Такі продукти з високою долею ймовірності можуть викликати дисбаланс мікробіоти. Тому отримують люди складні діагнози, на перший погляд з невідомих причин. Докорінно змінюють баланс мікробіоти й продукти висококалорійні, багаті цукром, трансжирами чи харчовими добавками.   

Конкретні дії SLOW FOOD UA: 

1) в навчальних закладах роз’яснюємо принципи формування мікробіоти людини та наслідки неправильного харчування 

2) стимулюємо розвиток малого та середнього фермерства

3) зберігаємо та поширюємо народне насіння та саджанці 

4) здійснюємо пошук старовинних сортів, які несуть в собі унікальні смаки та якість 

5) досліджуємо регіональні страви, що пов’язані саме з локальними сортами рослин та дерев

6) підвищуємо обізнаність про актуальність захисту автохтонного насіння серед малих фермерів, господарників, молоді, школярів.

Subscribe for the updates!

[mc4wp_form id="461" element_id="style-11"]