Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Чи знали ви, що в кожному регіоні світу є свої аборигенні породи бджіл? В Україні таких три: карпатська, українська степова та поліська. Остання була за крок до зникнення, але змогла самостійно відродитися у віддалених лісах Чорнобильської зони.  Рух SLOW FOOD закликає пасічників працювати саме зі своїми регіональними породами, адже вони якнайкраще пристосовані до кліматичних умов та особливостей територій. Натомість споживачам ми радимо обирати мед, який збирають комахи саме таких порід, адже мед автохтонних бджіл принесе кожному організму найбільше користі. 

Бджоли відіграють надзвичайно важливу роль у нашому житті. Вони запилюють рослини й сприяють подальшому розвитку плодів і насіння. Саме бджоли забезпечують людству біорізноманіття на планеті, адже понад 80% (близько 300 тисяч видів) усіх рослин і 75% (більш як 300 видів) наших основних культур залежать від комах-запилювачів. А ще бджоли забезпечують нас цінними харчовими апіпродуктами. Мед, пилок, маточне молочко, віск і прополіс цінується та використовується людством протягом багатьох тисячоліть.

Між тим популяція бджіл на планеті зменшується з катастрофічною швидкістю. Ця тенденція особливо відчутна в країнах та регіонах, де сільське господарство є високоіндустріалізованим. 

 

 

Subscribe for the updates!

[mc4wp_form id="461" element_id="style-11"]