Skip to content Skip to footer

Гарбузова субота: як на Київщині проводили бранч в стилі Slow Food

Одна з акцій солідарного туризму відбулася на локації новоствореної спільноти нашого руху – Slow Food Яблунівка. Її започаткували на Київщині виробники та гастро ентузіасти Бишівської громади.
На вихідних жовтня, у суботу, гостей приймала Наталя Ільчук, власниця виробничого комплексу «Яблунівські печериці», яка є лідеркою нової спільноти Slow Food Яблунівка.
Господиня провела для відвідувачів екскурсії грибною фермою, розказала про специфіку вирощування печериць, а також продемонструвала відвідувачам сад з різноманітними сортами ліщини української селекції. Їх у господарстві посадили завдяки фінансовій підтримці міжнародної спільноти руху Slow Food.
Учасники бранча, які долучилися до поїздки, взяли участь у мозковому штурмі з питань солідарного туризму та працевлаштування внутрішньо переміщених осіб. Також на події було анонсовано проєкт побратимства української спільноти Slow Food Bessarabia та італійської Slow Food Grottaglie.

Обід готували за участі запрошених членів спільноти Slow Food Bessarabia. Разом зі своєю лідеркою Ларисою Титикало гості з південного регіону України частували відвідувачів стравами бессарабської кухні, де одним з обов’язкових інгредієнтів був жовтогарячий гарбуз. Цієї суботи у меню були: салат з гарбузовою олією, запечений гарбузик сорту Хоккайдо з ароматними травами, болгарський пиріг меліна з бринзою, печеня у гарбузі томлена у духовці з картоплею, качкою і свіжими печерицями.  Відвідувачі бранчу одностайно визнали кулінарним хітом бессарабського смаку плацинду з начинкою зі стиглого осіннього овоча у авторському виконанні Сергія Старова (Slow Food Bessarabia).

 

Залишити коментар

Subscribe for the updates!

[mc4wp_form id="461" element_id="style-11"]