За підтримки SLOW FOOD UA у «Добропарку» з’явилася нова ботанічна локація. На його території створено унікальну клумбу з пряними та ароматичними травами, які можна додавати до різноманітних страв, готувати відвари, чаї чи лимонади. Акція проходила в рамках волонтерського проєкту творчого об’єднання Slavuta «Відлуння руйнації», що впроваджує програми солідарного туризму.
Поки відвідувачі парку милувалася красою мільйонів квітучих тюльпанів, учасники акції солідарності «Пізнавай та відновлюй. Себе. Свій дім. Україну!» завзято висаджували на клумбі рослини. Серед саджанців були корисні для здоров’я трави, як то лофанта анісова, закавказька котяча м’ята, шавлія мускатна, ісоп лікарський, календула, монарда, меліса, материнка та традиційні для українських подвір’їв чорнобривці.
В акції брали участь учні Мотижинського ліцею. Кожна дитина отримала у подарунок набір садівника та горщик з рослинами. Розсаду активісти SLOW FOOD UA придбали у Національному ботанічному саду імені М. Гришка. І малі й дорослі учасники події почули в той день лекцію Марії Ганзюк, яка є кураторкою колекції пряних та ароматичних трав Національного ботанічного саду. Науковиця розказала про особливості кожного виду рослин та те, як вони здатні вплинути на здоров’я.
Кілька днів по тому мотижинські учні з особливим ентузіазмом садили подаровані рослини на навчальній клумбі біля свого ліцею. Тепер діти мають змогу наочно спостерігати, досліджувати та куштувати пряні й ароматичні трави, додавати їх до страв на родинному столі.